Menü Simge

8x8 ATV aracıyla sineklere karşı savaş!

Halk sağlığı için en güncel ve donanımlı teknik ekipmanlarla sivrisinek mücadelesi yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki her noktada rahatça ilaçlama yapabiliyor. Türkiye’de ilk defa bataklıklarda kolayca hareket eden 8x8 ATV aracıyla ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi bu araç sayesinde ulaşılması güç bataklık alanlarda larva mücadelesi yapıyor. Belli bir yola ihtiyaç duymayan araç bataklık, göl ve akarsu gibi yerlerde karadan suya doğrudan ilerleyerek ilaçlama yapabiliyor.

RAHAT VE HIZLI HAREKET EDİYOR

Hem karada hem de suda aktif olan araç daha önce ulaşılamayan yerlerde detaylı olarak ilaçlama yapılmasını sağlıyor. 8x8 ATV ilaçlama aracı bataklık alanda rahat ve hızlı hareket etme özelliğine sahip. Araç, Kırkikievler Sanayi mahallesinde bulunan yaklaşık 3 dönümlük bataklık alanın 10 dakika gibi kısa bir sürede ilaçlanmasını sağladı. Bataklığın her köşesine ulaşan araçla detaylı bir ilaçlama yapıldı.  

BATAKLIKLARA KOLAY MÜDAHALE

8x8 ATV ilaçlama aracını test eden Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Osman Poyraz, aracın her türlü coğrafi alanda kullanıldığını ifade etti. Daire Başkanı Osman Poyraz “Bataklık ve sulak alanlarda ilaçlamada sıkıntı çekiliyordu. Sivrisinekle daha etkin bir mücadele için bu alanlara böyle bir araçla ulaşabileceğimizi düşündük. Bu araçla daha etkin ve kalıcı bir mücadele yapıyoruz. Bataklıklarda ulaşılamayan orta bölümlere kolaylıkla müdahale edebiliyoruz” şeklinde konuştu. 

Haberin görüntülemek için tıklayın.

Son Güncelleme : 5/16/2017 5:21:04 PM

HABER GÖRSELLERİ

HABERLER